Tips en activiteiten

Tips en activiteiten

Boodschappen
Boodschappen

Op camping Sint Maartenszee  is een supermarkt vanaf voor- tot najaar geopend.
In Petten is een supermarkt aanwezig die het gehele jaar geopend is.

In Callantsoog is een grote supermarkt, de Albert Heijn,  aanwezig. Deze is het gehele  jaar door, elke dag tot 22.00 uur geopend.

Fietsverhuur
Fietsverhuur in Callantsoog  o.a. bij: Harry’s Tweewielers, deze bevindt zich op het dorpsplein.
Fietsverhuur in Sint Maartenszee is mogelijk bij:
Camping Zeester.
Bungalowpark Campanula.

Zwembad
Zwemmen kunt u in:
– Sint Maartenszee, zwembad Campanula.
– Julianadorp, het subtropisch zwembad Ooghduyne.
– het aquacentrum in Den Helder.
– en in Schagen zwembad De Wiel.

Vlindertuin Vlindorado
Eén van de grootste overdekte tropische vlindertuinen van Europa.

Strandpaviljoen
– Sint Maartenszee, Noord en NewZuid is de ideale plaats om te genieten van een zomerse dag, een heerlijk diner of een geslaagd feest.
– In Callantsoog zijn meerdere strandpaviljoens aanwezig, zoals De Toko, Vos  en De Strandtent .

Zee Aquarium in Huisduinen, Bergen aan Zee
De 4 verschillende aquaria tellen duizenden bewoners onderverdeeld in ruim 230 soorten. Ook bevat het Zee Aquarium de grootste schelpenverzameling van Nederland. Kijk en beleef het mee in het aquarium in Bergen aan Zee.

Attractiepark De Goudvis, ‘om het hoekje van park Wildrijk’
De Goudvis met onder andere een enorme buitenspeeltuin en drie grote overdekte speelparadijzen en een cafetaria met groot terras.
Weer of geen weer, daar vermaken kinderen zich prima met de vele ballenbakken, speelhuisjes, klauternetten, trampolines, springkussens, schommels en glijbanen. Zowel binnen als buiten. Voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar is er een speciale softplay-hoek.

De bollenvelden
Bloembollen in Nederland
In april en mei krijgt uw vakantie aan zee een bijzonder tintje: direct achter de ongerepte duinen staan alle bollenvelden in bloei. Dat levert bij iedere bocht een nieuw, adembenemend vergezicht vol kleurschakeringen op. Uw vakantiehuis ligt te midden van al dat moois. Vanuit uw vakantiehuisje wandelt of fietst u zo naar de bloembollenvelden in bloei.

Fluwel’s Tulpenland
In het hart van het grootste bollenteel-gebied ter wereld ligt Fluwel’s Tulpenland. Een bijzonder themapark waar u alles maar dan ook echt alles te weten komt over de tulp. Vanaf de oorsprong in de Himalaya tot en met de moderne tulpenkwekerij vandaag de dag.

Landgoed Hoenderdaell
capucijnapen
Of duikt u liever voor één dag in de wereld van het dierenrijk?
Op Landgoed Hoenderdaell vindt u vele kleurrijke vogels, damherten maar ook dobberende krokodillen en spelende ringstaartmaki’s op de apenheuvel!
Er lopen ook veel dieren los tijdens je wandeling door bos, uitgestrekte velden en langs het water. Dagelijks vindt er een roofvogelshow plaats om 14.00 uur.

Holle Bolle Boom
Op nog geen 10 kilometer van park Wildrijk ligt Tuitjenhorn.
Speel- en waterplezier, binnen én buiten! (en binnen er voor
de (groot)ouders Wifi en internet). De Holle Bolle Boom is
voorzien van een Self Service horecagelegenheid voor à la
minute bereide gerechten en/of een bakje koffie/thee met
gebak. Kom een dagje Plonsen, Binnen en/of Buiten!

Callantsoog
Het Zwanenwater ligt verscholen in de Noord-Hollandse duinen, De ingang van dit 600 hectare grote natuurmonument ligt ten zuiden van Callantsoog. In dit duingebied kunt u heerllijk wandelen door duinvalleien vol bloemen en vogels spotten vanuit een van de vogelkijkhutten. Hip uit eten in Callantsoog, dat kan bij strandtent Woest. Wilt u vliegeren? vliegers, kites, golfsurfboards, blowkarts en skimboards kunt u kopen bij ‘t Coraaltje vliegers in Callantsoog

Alkmaar
Alkmaar, winkelstad, cultuurstad en kaasmarkt
Deze mooie historische stad is natuurlijk vooral bekend als Hollands kaasstad. Vanaf de eerste vrijdag in april tot en met de eerste vrijdag in september vindt op het Waagplein iedere vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur de traditionele kaasmarkt plaats. Als vakantieganger in Noord Holland mag u deze niet missen. Leef u uit, in één van de beste winkelsteden van Nederland. Of maak een een wandeling langs de vele monumenten (er zijn er ruim 1000 in de binnenstad). Koopavond in Alkmaar is op donderdag tot 21:00 uur.

Schoorl
Nationaal Park de Schoorlse Duinen
Het uitgestrekte Nationaal Park de Schoorlse Duinen, met plaatsjes als Schoorl, Groet en Camperduin, ligt op 6 kilometer. Ruim 1700 hectare schitterend natuurgebied wacht hier op u, om tijdens uw vakantie in Noord Holland ontdekt te worden. Laat u bekoren door de dennenbossen, de heidevelden, zandvlaktes, duinbeekjes, hoge klimduinen en kilometerslange fiets- en wandelpaden.
Klimduin Schoorl: één groot avontuur voor de kids
Klimduin Schoorl
Midden in het centrum van Schoorl ligt ‘t Klimduin. Hier kunnen kinderen zich uren vermaken met naar boven klimmen en naar beneden rollen. En u? U nestelt zich in één van de kroegjes of op één van de terrasjes onderaan de hoge duin. Dit is ook een mooi begin- en eindpunt voor een schitterende wandeling in bos- en duingebied.
Wilt u de kinderen nóg meer avontuur bieden?
Zandspoor
Ga dan naar Het Zandspoor, het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Schoorl, op 12 kilometer van uw vakantiehuis. Daar krijgen de kinderen een rugzakje met opdrachten mee en kunnen zij het Kabouterpad door de Schoorlse Duinen gaan volgen. Zij voelen zich een echte kabouter mét kaboutermuts. Een leuke speurtocht door bos en duinen, waarbij kinderen mogen zingen, voelen, ruiken, zoeken en nog veel meer!

Bergen Noord Holland
Bergen ligt 19 km van Sint Maartenszee en de rit er naartoe via Groet en Schoorl is alleen al adembenemend. De mooie ligging aan bos en duin, vlakbij de zee, geeft Bergen een haast mystieke uitstraling. Dat vinden ook de vele kunstenaars die hier al jaren wonen. Het licht, de ruimte en de lommerrijke lanen inspireren hen nog steeds tot het scheppen van veel moois. Rond de Ruïnekerk liggen verder boetiekjes, terrassen en gastvrije restaurants. Een heel bijzonder plaatsje, waar u zich zeker vermaakt, in een prachtige groene omgeving.

Schagen
Zin in cultuur en reuring? Bezoek dan zeker het stadje Schagen, op 9 kilometer van uw vakantiehuis. De gemoedelijke, kleine stadskern van Schagen heeft volop winkelmogelijkheden (ook overdekt), lekkere restaurants en gezellige terrasjes. Het hele jaar door worden hier verschillende activiteiten georganiseerd. Van beachvolleybal- en jeu-de-boules toernooien tot eetproeverijen, veemarkten en openluchtconcerten.
Koopavond in Schagen is iedere vrijdag tot 21:00 uur. Ook op zondag zijn veel winkels in Schagen geopend. Boodschappen doen? In de binnenstad zitten verschillende grote supermarkten.
De Westfriese Markt in Schagen
Van juni tot begin september is er op tien zomerse donderdagen Westfriese markt in Schagen. Er is wekelijks een optocht in Westfriese klederdracht en met diverse wagens die getrokken worden door paarden. De optocht begint om 11.00 uur. Daarnaast zijn er verschillende andere folkloristische activiteiten en optredens. De markt duurt die dag tot ver in de middag. Meer lezen over dit unieke historische festijn, dat jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland trekt?
Bioscoop en bowling in Schagen
Zin om te bowlen? Bowling Schagen heeft gezellige en hippe led-bowlingbanen. Een superleuk uitje voor de hele familie, waar kinderen van genieten! Er zijn verschillende arrangementen te boeken, samen met eten. Noord 37, Schagen, 0224-212166.
Bioscoop Cinemagnus in Schagen.
Deze gezellige bioscoop is echt een aanrader! De bioscoop heeft 5 zalen waar altijd de nieuwste films worden vertoond. CineMagnus Grotewallerweg 2, Schagen, 0224 – 224060.
Uit eten in Schagen
Wilt u in een gezellige, ongedwongen bistro eten, of laat u zich liever verwennen met tongstrelende tapas of haute cuisine? In Schagen heeft u een ruime keuze uit gezellige toplocaties. De meeste liggen aan de Markt of in de directe omgeving. Zelfs voor de lokale bewoners is het moeilijk kiezen.

Dierentuinen
Landgoed Hoenderdaell: de natuurlijke dierentuin
siberische_tijger
Wij krijgen altijd enthousiaste reacties van gasten die naar Landgoed Hoenderdaell op 15 km van ons vakantiepark zijn geweest. Dobberende krokodillen, honderden kleurrijke vogels, spelende ringstraartmaki’s op de apenheuvel en damhertjes. Op Landgoed Hoenderdaell kan uw pad zomaar worden gekruist door een emoe, fazant of een andere vrij rondlopende bewoner van dit dierenpark. Midden in het bos vind u het opvangverblijf van Stichting Leeuw waar tijgers zijn gehuisvest. Van Ewijckskade 1 Anna Paulowna.
Het van Blanckendaell Park
Het Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn is een klein dierenpark met ongeveer zeventig, veelal exotische, diersoorten.Naast dieren zijn er ook een grote speeltuin met draaimolen en parktreintje, een Hollands boerenmuseum en een restaurant. Veilingweg 9 Tuitjenhorn, 0226-332940.

Sprookjes in een kabouterdorp, Sprookjeswonderland
Sprrokjeswonderland
Sprookjeswonderland in Enkhuizen (50 km) is een sprookjesachtig speel- en attractiepark; een soort kleine ‘Efteling. Gluur binnen bij de huisjes van het Kabouterdorp, overal ziet u een ander tafereel. Kasteel ‘Violinde’ heeft een groot kasteelplein met muren en torens die de kids kunnen beklimmen. Er is een wensput, een treintje, verschillende attracties, een paardenstal en nog veel meer. Daarnaast heeft het park een grote speeltuin waar kids naar hartelust kunnen ravotten. Kooizandweg 9 Enkhuizen www.sprookjeswonderland.nl

Zeehondentochten
Robbentochten of sportvissen op zee, in Den Oever, op 31 km afstand verzorgen schepen zeehonden tochten op de waddenzee. De tocht begint aan de Oostkade en brengt u langs de spuisluizen van de Afsluitdijk naar de drooggevallen zandbanken, waar u zeehonden in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken.

Den Helder
Den Helder,  de Koninklijke Marine stad. In Den Helder wemelt het van de musea en mogelijkheden om te winkelen. De historische rijkswerf (net buiten het centrum) is een uitgaanscentrum met een uniek zeevaartkarakter. Sla vooral het Marinemuseum niet over. Op dinsdag is in het centrum de gezelligeJuttersmarkt.
Reddingsmuseum Dorus Rijker
Saai? Nergens aankomen? Reddingsmuseum is vooral een doe-museum. Druk maar op alle knopjes! Probeer de zoeklichten. Laat de koperen klokken luiden. Hijs de vlaggen. Of ervaar windkracht 10 zelf in een windtunnel. In de vaarsimulator beleef je storm op zee. Willemsoord 60G Den Helder.
Marinemuseum met onderzeeboot
Het Marinemuseum laat bezoekers het verleden en het heden van de Nederlandse marine ervaren. Uniek zijn de 3 museumschepen, waarvan de onderzeeboot Tonijn het meest tot de verbeelding spreekt. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen. Het brughuis De Ruyter is 1 van de nieuwste attracties van het m useum. Hoofdgracht 3, Den Helder, 0223 – 657534.
Op zoek naar avontuur en actie?
De Helderse Vallei  is een actief natuurgebied aan de rand van Den Helder en de Donkere Duinen voor jong en oud. U vindt er een uitgebreide kinderboerderij met speeltuin, een klimtoren, diverse wandel- en fietrsroutes, exposities, een klimroute door de bomen en openluchtvoorstellingen (ook voor kinderen). Jan Verfailleweg 620, Den Helder Check de website voor het programma.
De stelling van Den Helder Fort Kijkduin
In Huisduinen op 22 km van uw vakantiehuis, vlakbij Den Helder, ligt Fort Kijkduin. Het fort dateert uit 1811 en is in opdracht van Napoleon gebouwd. De onderaardse gewelven en gangen maken van fort Kijkduin, ‘het spannendste fort van Nederland.’ Daarnaast huisvest het fort een aquarium; verdeeld over een tiental bassins vindt u een grote variatie aan diersoorten die in de Noordzee voorkomen. Er is een ‘aquariumtunnel’ en een aanraakbak (heeft u wel eens een rog geaaid?), een kwallenbak en een wrakkenbak. Admiraal Verhuellplein 1 Huisduinen.

Steek eens een dagje over naar Texel
Overweeg ook eens een oversteek naar Texel. Prima te doen voor een dagje vanaf uw vakantiehuis (de oversteek duurt 20 minuten). Informatie over vertrektijden en tarieven vindt u op de webiste van teso.

Voor nog meer activiteiten en tips kunt u ook een bezoek brengen aan het VVV kantoor in het centrum van Callantsoog.